Home »

 

Revista DISTEENCT

 

            Revista de limbă engleză DISTEENCT a Colegiului Național „Elena Cuza” Craiova, Dolj se adresează tuturor elevilor interesați să-și exprime gândurile, opiniile și talentul în limba engleză. Revista este o provocare și o oportunitate pentru cei care, în felul acesta, își pot dezvolta și cultiva abilitățile de comunicare și socializare, spiritul de echipă și, nu în ultimul rând, o șansa de a fi… distinct.

            Anul acesta, 2017, revista noastră împlinește 18 ani de la prima sa apariție publicată în 1999. A fost distinsă cu două premii naționale și anume, Premiul I la concursul de publicație școlară „Media @Junior”, faza națională ( Simeria – Galați ), în anul școlar 2012-2013 și tot Premiul I, faza națională a aceluiași concurs, înscris în CAEN, în anul școlar 2013-2014. Tema principală a revistei este „unitate în diversitate” și conține o varietate de articole ce acoperă o arie largă de interes cât și creațiile personale ale unora dintre cei mai talentați elevi.

 Titlul „Disteenct” nu a fost ales la întâmplare. El are un înțeles special și simbolizează capacitatea de a fi tu însuți, dar și unic în felul tău. Amprenta de pe copertă, care se repetă pe fiecare pagină a revistei, reflectă personalitatea unică a fiecărui tânăr colaborator care și-a „inscris astfel trecerea” prin anii de școală și de adolescență. Această amprentă este emblema revistei noastre care va păstra mereu între paginile sale „amprentele” atâtor tinere talente. Titlul conține și „un mic joc de cuvinte” : “teen” vine de la cuvântul englezesc “teenager” (adolescent ). Revista se deschide cu un editorial scris de redactorul șef. Coperta a doua conține un scurt istoric al Colegiului Național „ElenaCuza” în limba engleză.

            Revista este structurată pe patru capitole : Opinions, Teenkeen On Ink, Learn More About și Miscellaneous.

            Primul capitol, Opinions ( Opinii ) conține opiniile adolescenților despre problemele cu care se confruntă ei înșiși și lumea de astăzi, interviuri cu personalități remarcabile și “Alumnus Columns”.

            Teenkeen On Ink ( un joc de cuvinte care s-ar putea traduce „Tineri pasionați de artă scrisului” cuprinde câteva dintre cele mai reușite creații personale ale elevilor : traduceri, poezii, eseuri.

            Learn More About prezintă într-o formă originală curiozități și aspecte de civlizatie și cultură din lumea întreagă, interesante și poate, neștiute de mulți dintre noi, recenzii de cărți și filme, etc.

            Miscellaneous, ultimul capitol, oferă bucuria de a râde și de a petrece clipe de destindere prin glume, citate celebre, scurte articole despre modă, ce ne oferă astrele, sfaturi practice.

            Fotografiile și grafica de pe fiecare pagină a revistei reflectă conținutul fiecărui articol într-o manieră personală și originală.

            Ca o concluzie, Disteenct este o provocare originală, curajoasă și plină de viață. În toți acești ani, a strâns în paginile sale personalitățile distincte ale unora dintre cele mai remarcabile tinere talente și pentru unii, a fost un prim pas spre o viitoare carieră de jurnalist sau specialist în științele comunicării:

            – Andreea Balaci, fost redactor șef, absolvent în anul 2003.

            – Andreea Petrică, fost redactor șef, absolvent în anul 2007.

            Revista apare o singură data pe an școlar cu ocazia zilei Colegiului Național „Elena Cuza”, 20 mai, eveniment la care sunt invitate personalități marcante ale vieții noastre și care, de fiecare data, s-au bucurat să primească în dar această revistă, una din emblemele acestui colegiu de prestigiu.