Home »

 

“WANDERUNG”

 

PROIECTUL MULTILATERAL COMENIUS

“WANDERUNG” (“DRUMEŢIILE”)

NR. COM-11-PM-220-DJ-DE

2011-2013

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

            Proiectul multilateral Comenius “Wanderungen”(Drumeţiile) se desfăşoară între 2011-2013, este finanţat din fonduri europene şi la aceste  activităţi participă şcoli din 6 ţări:

  • Colegiul Naţional “Elena Cuza”, din Craiova, România,
  • Realschule Zusmarshausen din Germania,
  • Liceul Inkilap Lisesi din Kocaeli, Turcia,
  • Zespol szkot Lzcealnizch w Lezajsku din Polonia,
  • Şcoala primară de Arte Rymarov din Cehia ,
  • Liceul Clasic ”Alfredo Oriani” din Corato, Italia.

Numele proiectului este foarte interesant, deoarece cuvântul “Wanderungen” (Drumeţiile) are foarte multe semnificaţii: drumeţia, migraţia popoarelor,  răspândirea cunoştinţelor în spaţiu şi timp (teorema lui Pitagora) şi emigrarea, iar limba de lucru a proiectului este germană, pentru a promova studiul acestei limbi străine în cadrul instituţiei şi nu numai.

Coordonator al proiectului din partea României este Camelia Cristea, profesor de limba germană la Colegiul Naţional “Elena Cuza”.

În cadrul proiectului au avut loc 7 întâlniri, începând cu Germania şi încheidu-se tot cu acceaşi ţară. În celelalte ţări participante a avut loc câte o întâlnire, reuniunile din România şi Cehia fiind atât cu profesori, cât şi cu elevi.

Din echipa proiectului au făcut parte 12 profesori români şi 12 elevi, dar grupul cu ajutorul căruia s-au desfăşurat activităţile a fost mult mai numeros: aproximativ 20 de profesori şi peste 200 de elevi.