Proiect 3D Printing
Proiectul propus răspunde nevoii reale identificate pentru dezvoltarea clubului de robotică. Ordinul Nr. 3739/2019 din 22 martie 2019 privind aprobarea programei școlare de utilizare a tehnologiilor de modelare şi imprimare 3D la liceu arată necesitatea dotării laboratoarelor de informatică de la C.N. ”Elena Cuza” Craiova în vederea formarea elevilor pentru disciplina opțională. Schimbarea la sfârșitul implementării proiectului este cuantificabilă prin numărul mare de elevi beneficiari atât din C.N. ”Elena Cuza cât şi din afara şcolii. Imprimarea de obiecte necesare roboților, materiale publicitare, confecţionarea vizierelor de protecţie etc.
Detalii pe pagina de proiect: https://www.facebook.com/3DPrintingCNEC/
Acest proiect poate deschide noi oportunități de dezvoltare a abilitaților, a creativității, şi de orientare în carieră a elevilor, generând schimbări cu impact atât pe termen scurt, cât mai ales mediu și lung.
Voluntari
O echipă de voluntari PETROM prezintă elevilor doritori, de la Colegiul Național “Elena Cuza” Craiova posibilitatea şi avantajele unei angajări într-o companie, aducând la cunoștința elevilor experiențele unor proiecte de succes în Petrom, leadership şi lucru în echipa Petrom, cum producem energia într-un mod sustenabil şi nu în ultimul rând cu siguranța deplină pentru angajați şi mediul înconjurător.
Beneficiari
Beneficiari direcți: 30 elevi de la C.N. ”Elena Cuza” Craiova (20 elevi de liceu și 10 elevi de gimnaziu)
Beneficiari indirecți: toți elevii C.N. ”Elena Cuza”, profesorii acestui colegiu, industria şi comunitatea locală.
In situații de urgenţă, imprimarea 3D a obiectelor (ex.: ventilator pulmonare, viziere de protecție, etc.) poate juca un rol important în viaţa oamenilor.
Descriere proiect
Achiziționarea echipamentelor IT (2 imprimante 3D şi consumabile pentru cele două imprimante). Cele două imprimante vor fi montate în laboratoarele de informatică din cadrul colegiului.
Derularea cursurilor: 3D Printing pentru 30 elevi de la C.N. ”Elena Cuza” Craiova, care constă în inițierea elevilor în programe de modelare 3D (ex.: Creo), urmând apoi partea de imprimare propriu-zisă.