Stimați invitați,

Dragi părinți,

Iubiți elevi,

Nu există nicio altă profesie în care, o dată pe an, să  trăiești aceeași emoție a începutului, aceeași speranță a reușitei, aceeași teamă a eșecului. Suntem privilegiați că putem să ne bucurăm în fiecare an de această atmosferă, că putem să ne contaminăm de tinerețe.

Bucuria este cu atât mai mare cu cât o împărtășim cu invitați de seamă și cu părinții elevilor nostril. Sunt alături de noi și le mulțumim:….

Spunem  Bun venit! în primul rând bobocilor de clasa pregătitoare, celor de clasa a V-a și celor de clasa a IX-a. Suntem convinși că vor fi primiți de colegii lor mai mari cu prietenie și cu înțelegere, că vor fi călăuziți în așa fel încât să se integreze repede și să obțină rezultate care să confirme prestigiul  Colegiului Național Elena Cuza!

Pentru noi începutul școlii este momentul planurilor, dar și al bilanțurilor. Suntem mândri de absolvenții noștri, de rezultatele lor foarte bune la bacalaureat (suntem singurul colegiu care a avut doi absolvenți cu media 10) , de rezultatele obținute la examenul de admitere la facultate (primele locuri la Medicină, Farmacie etc.), de premiile obținute la faza națională a concursurilor școlare.

Toate acestea nu ne îndreaptă spre suficiență, ci ne încurajează în a continua eforturile care să ne mențină printre cei mai buni. A fi elev sau profesor la Elena Cuza presupune obligația morală de a nu fi și de a nu face mai puțin decât înaintașii tăi.

Nu ne interesează însă numai performanțele școlare, ci ne preocupă evoluția elevilor noștri în plan personal, conduita lor în societate, implicarea lor civică, atitudinea lor în fața vieții.

Pentru aceasta, îi invităm pe părinții copiilor noștri să nu ezite în a colabora cu școala pentru că numai așa putem reuși.

Colegilor profesori le mulțumim pentru strădania constantă dedicată creșterii prestigiului colegiului nostru și le urăm ca anul acesta să le aducă împlinirea așteptărilor în toate planurile vieții lor.

Așadar, curaj și hotărâre, căci începe anul școlar 2017-2018! Succes tuturor!