ANUNȚ IMPORTANT

Elevii care au fost în ultimele 2 săptămâni au fost contacți direcți ai unor persoane infectate cu SARS-CoV-2 (confirmate pozitiv), în special membri din familie trebuie să transmită imediat diriginților. De asemenea vor anunța și cei care  în săptămâna curentă, s-au întors din vacanțe petrecute pe litoralul românesc sau bulgăresc.

În toate aceste cazuri, ne informați, iar elevii rămân acasă 2 săptămâni.

 

DERULAREA ACTIVITĂŢILOR

DIN DATA DE 14.09.2020

        Ora 8,30
           – Clasele I (integral) şi II-IV (prima jumătate în ordine alfabetică) merg la clasele repartizate împreună cu învăţătorii pentru derularea unui program de informare/instruire/acomodare la noile condiţii impuse de situaţia sanitară actuală.
- Elevii vor aduce la sosire pachetele de manuale din anul şcolar anterior care se depozitează (în sacoşele de unică folosinţă în care au venit) pe clase în curtea corpului B sub supravegherea învăţătorilor;  plasele vor conţine şi următoarele date: numele şi prenumele elevului/clasa/manualele returnate.
Ora 9,00
         – Cuvânt de bun venit pentru elevii claselor pregătitoare pe platoul din faţa cantinei; participă elevii şi părinţii acestor clase însoţiţi de învăţători.
-După deschidere se intră la clase pentru programul de informare/instruire/acomodare la noile condiţii impuse de situaţia sanitară actuală.
Orele 10,00-12,00
       – Clasele a VIII-a merg la clasele repartizate împreună cu diriginţii pentru derularea unui program de informare/instruire/acomodare la noile condiţii impuse de situaţia sanitară actuală.
        Orele 12,00-14,00
- Cuvânt de bun venit pentru elevii claselor a IX-a, profil umanist, pe platoul din faţa cantinei; participă elevii şi părinţii acestor clase însoţiţi de diriginţi.
-După deschidere se intră la clase pentru programul de informare/instruire/acomodare la noile condiţii impuse de situaţia sanitară actuală.
        Orele 13,00-15,00
- Clasele a X-a (prima jumătate în ordine alfabetică) şi VI-VII (prima jumătate în ordine alfabetică) merg la sălile repartizate împreună cu diriginţii pentru derularea unui program de informare/instruire/acomodare la noile condiţii impuse de situaţia sanitară actuală.
        Orele 13,00-15,00
- Cuvânt de bun venit pentru elevii claselor a IX-a, profil real pe platoul din faţa cantinei; participă elevii şi părinţii acestor clase însoţiţi de diriginţi.
- După deschidere se intră la clase pentru programul de informare/instruire/acomodare la noile condiţii impuse de situaţia sanitară actuală.
         Ora 13,30
-Elevii claselor a V-a (foşti elevi ai claselor a IV-a de la Colegiul Naţional „Elena Cuza” Craiova) aduc pachetele de manuale din anul şcolar anterior care se depozitează (în sacoşele de unică folosinţă în care au venit) pe clase în curtea corpului B sub supravegherea foştilor învăţători;  plasele vor conţine şi următoarele date: numele şi prenumele elevului/clasa/manualele returnate.
         Orele 14,00-16,00
- Cuvânt de bun venit pentru elevii claselor a V-a pe platoul din faţa cantinei; participă elevii şi părinţii acestor clase însoţiţi de diriginţi.
- După deschidere se intră la clase pentru programul de informare/instruire/acomodare la noile condiţii impuse de situaţia  sanitară  actuală  şi pentru distribuire manuale clasa a V-a.
Pe parcursul derulării activităţilor pentru clasele de început de ciclu se vor respecta cu stricteţe marcajele de distanţare între persoane din curtea şcolii.
       Profesorii care nu sunt diriginţi şi au norma de bază la Colegiul Naţional „Elena Cuza” Craiova vor derula următoarele activităţi:
-          asigurarea distanţării fizice între persoane pe holuri;
-          respectarea fluxurilor de intrare/ieşire din diferitele corpuri de clădire;
-          descurajarea accesului altor persoane în afară de profesori, elevi în interiorul clădirilor şcolii.

CONDUCEREA,

Dragi părinți,


Avem primele noutăți pentru dvs. în ceea ce privește revenirea noastră la școală în această toamnă.

 După cum știți, Guvernul a anunțat că ne întoarcem la școală pe 14 septembrie, într-unul din cele 3 scenarii: verde – toți elevii la școală; galben – ciclul primar, clasele a VIII-a și XII-a integral la școală și celelalte clase prin rotație (jumătate la școală și jumătate acasă); roșu – toții elevii acasă și învățământ on-line.

 Până acum, am făcut mai multe demersuri privind pregătirea școlii pentru fiecare  din cele 3 scenarii, în sensul distanțării fizice a băncilor și montarea de separatoare în sălile unde nu a fost posibilă asigurarea distanței minime de 1 m, precum și pregătirea sălilor de clasă pentru activități on-line (transmiterea live a lecțiilor).

 Pe măsură ce data de 14 septembrie se apropie, vom posta mai multe informații pentru dvs. Finalizăm încadrarea personalului și orarele claselor. Vom avea pentru dvs., de asemenea, informații specifice școlii cu privire la organizare și diverse modificări ce vor fi necesare pentru a asigura derularea în bune condiții a acestui an școlar. De asemenea, vom stabili o serie de reguli pe care sperăm să le pregătiți cu copiii d-voastră.

 Vă rugăm să urmăriți site-ul școlii, vor fi noutăți, căci, pe măsură ce finalizăm diverse lucruri, le vom posta.

 Vă mulțumim și sperăm să ne fiți aproape!

prof. Liviu COTFASĂ

Informații și ghiduri ale ministerului le puteți găsi pe site-ul educațiacontinuă.edu.ro

8379eb3d-25b7-44b3-89f1-612f7a75e57e

 

Ghid primar

 

Ghid liceu